BGLan 4 - Zomer zonder warmte

Vandaag is Benelux Gaming Lan 4 begonnen. Een vrij nieuw initiatief uit het Oosten van het land. Het is niet hun eerste evenement, maar wel de eerste keer dat het ietwat groter uitpakt. Je merkt het aan kleine dingetjes dat het een startende Lan is, maar het is er wel één met veel potentie. Grote en niet te warme zaal, 24 uur per dag eten en de indeling van de zaal is in orde. Daarnaast zijn er ook verschillende dingen te doen als je niet meedoet aan de compo's. Je kan zelfs lasergamen. En het mooiste van allemaal is misschien wel dat er geen schreeuwende malloten zijn. Toch zitten er "slechts" vierhonderd gamers. 16 teams voor Counter-strike Source, 24 teams voor Call of Duty 4, 42 spelers voor starcraft2 en Counter-strike 1.6 met het geweldige aantal van vier "teams". Teams zet ik tussen haakjes omdat er eigenlijk maar één Counter-strike 1.6 team is (de rest is mixteams van spelers van andere spellen). Ik zeg niet dat mijn CS hart hierdoor bloedt, maar mijn hoge verwachtingen van een gezellige lan met "mijn" Counter-strike 1.6 Community-buddies zijn wel kapot geslagen op de onzichtbare muur van teleurstelling. Een enkele bekende krijgt nog wel af en toe een glimlach op me gezicht en de autisten van PWP zijn ook wel gezellig om mee te chillen, maar voelt het alsof er wat ontbreekt. Dit is volgens mij ook de eerste keer dat ik het meemaak dat er zo weinig animo is voor Counter-strike 1.6 op een Benelux LAN. Hebben we eindelijk weer een initiatief in de Benelux scene nadat we er jarenlang elk jaar weer één verloren en dan gaan we er zo mee om. Doodzonde. Dood en dood zonde. Het is nu bijna tijd om te gaan beginnen met de compo's en dit word me eerste keer dat ik een Benelux lan mee maak zonder Counter-strike 1.6. Ergens diep in me achterhoofd zag ik het al aankomen, maar toch valt het nog rauw op me dak. De zon begint hier op te komen en warmt mijn hart een beetje waar mijn community dat na liet...

Reacties

deemuu schreef op 25 June 2011 - 10:32 1 thumbs
Avatar
 
Je bent zelf een autist joh mafkees
Scrtz schreef op 25 June 2011 - 12:22 0 thumbs
Avatar
 
geef mijn maat jimderonde een knuffel migatno dan regel ik je pils!
talle schreef op 25 June 2011 - 12:55 0 thumbs
Avatar
 
erg zonde inderdaad
WsH schreef op 25 June 2011 - 14:51 0 thumbs
Avatar
 
fu kees, fu
CAIPI schreef op 25 June 2011 - 19:32 0 thumbs
Avatar
 
het valt rauw op je bord....
jARON schreef op 25 June 2011 - 21:33 0 thumbs
Avatar
 
leuk dat PWP mee doet met de CSS-compo :)
zemik schreef op 26 June 2011 - 04:27 0 thumbs
Avatar
 
1e plek 1.6 binnen, source komt er ook aan.
primortje schreef op 26 June 2011 - 14:15 0 thumbs
Avatar
 
inb4 headc die cool komt doen dat vorige week dreamhack was en hij daarom niet hierbij was.
Lxd schreef op 26 June 2011 - 16:24 0 thumbs
Avatar
 
de "sterkere" teams kwamen niet omdat die Dreamhack achter hun rug hadden en sommige jongens geen zin hadden om diezelfde week nog een LAN te pakken. Als deze teams wel waren gegaan, had het wellicht anders uitgepakt :)
xline schreef op 27 June 2011 - 14:17 0 thumbs
Avatar
 
kop op man !
zoals lxd zei => Dreamhack is net achter de rug :D

en mss eens beginnen denken om de overstap naar source te maken? :p
stLpt. schreef op 27 June 2011 - 18:32 0 thumbs
Avatar
 
Ik denk toch echt dat je dit al eerder aan had zien moeten komen. Sowieso is een LAN in de zomer geen goed plan (zeker niet in een scene die al vrij klein is). Bovendien zijn de laatste 1,5/2 jaar de tekenen van het langzaam uitsterven van CS 1.6 toch pijnlijk zichtbaar. Sluit je ervoor af en zet de oogkleppen op of niet, de scene zoals die ooit geweest is gaat het nooit meer worden, wellicht op een enkele stuiptrekking na.

Toen ik begon, of eigenlijk nog niet eens, had iedereen het op school over CS, bijna alle IRL maten speelden (of kenden) CS. Het leefde en iedereen genoot ervan.

Alles wat je nu hoort over CS (op de oldskoolers na), gaat over Source. De rest focussed zich op CoD, BF of een nieuwe IP van een of andere ontwikkelaar. Ik ken echt -een enkeling daargelaten- niemand die nu nog de moeite neemt om CS te gaan 'leren', Deels door de vrij hardcore gameplay, deels door de toch wat 'gesloten' scene, en deels gewoon doordat er weinig toekomstperspectief in zit.

Blijft dus over het vrij selecte gezelschap CS spelers, die toch een hele hechte community zijn, maar vooral zomers gewoon keihard uiteen valt, om vaak in de winter weer de koppen bij elkaar te steken en de nodige avondjes gaan gamen. Dit zal met de jaren gewoon minder worden, gamers worden ouder, nieuwe aanwas is er bijna niet en dan krijg je dus initiatieven als deze LAN, waar gewoon net zo goed geen 1.6 gehouden kan worden. Ik vind het jammer dat dit soort partijen niet inzien dat ze de LAN veel beter in oktober/november kunnen houden. Of beter nog in febrauri oid (TP is altijd zo lang wachten).

Anyway, ik denk persoonlijk gewoon serieus dat degene die nu nog CS spelen het lekker blijven doen, vooral omdat het met elkaar toch leuk blijft en het te verslavend is. Maar toekomst, en LAN's zoals ze waren, nee. Misschien worden 'we' ook gewoon te oud voor de magie van vroeger :-)


Laatst gewijzigd op 4 July 2011 - 15:54

shepherd schreef op 1 July 2011 - 15:08 0 thumbs
Avatar
 
stLpt. schreef:
Dit zal met de jaren gewoon minder worden, gamers worden ouder, nieuwe aanwas is er bijna niet

Misschien worden 'we' ook gewoon te oud voor de magie van vroeg :-)
pretty much sums it up :8
de filosoof schreef op 4 July 2011 - 04:54 0 thumbs
Avatar
 
Gewoon op de verkeerde tijd gehouden, jammer.
m0onyy schreef op 5 July 2011 - 16:33 0 thumbs
Avatar
 
mensen van pwp waren wel chille mensen zo

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->