Benelux LANs

Hallo lezers, Het is zaterdagnacht, mijn (irl) vrienden hadden geen zin om uit te gaan of hadden iets anders te doen, dus ik zit thuis achter me pc'tje. Alleen Californication kijken is niet leuk genoeg, dus ik dacht laat ik eens een verhaaltje typen. Natuurlijk heb je een onderwerp nodig om een blog te typen en het onderwerp van deze keer heb ik te danken aan onder andere wat 1.6ers. op de laatste paar LANs is me regelmatig de vraag gesteld waarom wij met LLL nog naar Benelux LANs gaan. In deze blog zal ik proberen uit te leggen hoe ik naar de Benelux LANs kijk. En natuurlijk wil ik ook opscheppen over hoeveel LANs ik al gewonnen heb ;) Allereerst wil ik graag duidelijk maken dat ik nog game voor de LANs. Online gamen is leuk als er iets op het spel staat, zoals een EPS toernooi, of nu voor ons misschien zelfs de EMS. Buiten deze officiële matches heb ik niet meer zoveel plezier in CSS als ik 2/3 jaar geleden had. Natuurlijk, door de verslaving, speel ik nog wel zo veel als toen, maar mixen zit er niet zo veel meer in. Het enige leuke van het mixen vind ik voor het sociale gedeelte. Gewoon met zijn 5en op mumble/ventrilo en het is negen van de tien keer gezellig. Naar LANs daarentegen ga ik altijd nog wel met veel plezier. Ook niet zo veel meer als in 2008, maar nog genoeg om het te blijven doen. Hieronder een lijstje met alle LANs waar ik ben geweest: 2010 - [flag=be][b] FoM 12.1 [/b] 2010 - [flag=be][b] LanScape 16[/b] 2010 - [flag=be][b] AEF[/b] (Showmatch gespeeld) 2010 - [flag=nl][b] EPS 4 Finales[/b] 2010 - [flag=se][b] DreamHack Summer '10[/b] (Gamelux Coverage) 2010 - [flag=be][b] Fatlan 13 [/b] 2010 - [flag=nl][b] The Party 8 [/b] 2010 - [flag=nl][b] The Reality X[/b] 2010 - [flag=be][b] FoM 12.0 [/b] 2009 - [flag=se][b] DreamHack Winter '09[/b] (Gamelux Coverage) 2009 - [flag=nl][b] The Reality IX[/b] 2009 - [flag=nl][b] EPS 2 Finales [/b] 2009 - [flag=nl][b] Gamelux Open [/b] 2009 - [flag=be][b] Outpost on Fire 3 [/b] 2009 - [flag=be][b] Fatlan 12 [/b] 2009 - [flag=nl][b] The Party 7 [/b] 2009 - [flag=nl][b] The Reality VIII [/b] 2009 - [flag=be][b] FoM 11.0 [/b] 2009 - [flag=nl][b] DOK Lan 1 [/b] 2008 - [flag=nl][b] Het Multimedia Event[/b] (Showmatch gespeeld) 2008 - [flag=nl][b] EPS 1 Finales[/b] (admin) 2008 - [flag=nl][b] The Reality VII [/b] 2008 - [flag=be][b] FoM 10.1 [/b] 2008 - [flag=nl][b] TLR WZZRD [/b] 2008 - [flag=nl][b] The Party 6[/b] (bezoeker) 2008 - [flag=be][b] FoM 10.0[/b] 2007 - [flag=nl][b] NetGamez 07A [/b] 2006 - [flag=nl][b] NetGamez 06B[/b] (bezoeker) Zoals je wel kan zien zijn dat meer LANs dan de gemiddelde Benelux gamer op zijn naam heeft staan (denk ik?). Ik weet nog wel hoe blij ik was toen ik als 15 jarig jongetje mocht gaan kijken op NetGamez 2006 en toen ik zelf naar de laatste editie van NetGamez ging was ik een week van te voren al zenuwachtig. Dat is nu wel anders geworden, het besef dat ik weer een weekend ga LAN-en is er vaak pas als ik op de LAN zelf ben. Desalniettemin geniet ik nog evenveel van de LANs zelf als 2 jaar geleden. Een van de redenen waarom ik dus nog naar LANs ga is puur voor de gezelligheid en de sociale contacten. Ik ben ondertussen op zoveel LANs geweest dat ik aardig wat van de mensen (lees: css scene) al aardig vaak heb gezien en het iedere keer weer leuk blijft om ze te zien en er een praatje mee te maken en plezier met ze heb. Nou gaat het bij die vraag waarom wij nog naar Benelux LANs gaat natuurlijk om de competitie. Jammer genoeg is deze er inderdaad weinig in css. Zoals ik vandaag op het forum al aangaf ben ik jaloers op de 1.6 scene. Ook al is deze bijna net zo dood als die van css er zijn nog altijd een aantal teams die iedere LAN weer met elkaar concurreren . Bij 1.6 weet je van te voren niet wat de top5 zal gaan worden en die top5 is iedere LAN weer anders. Bij css is dat niet zo. Bij css zijn er sowieso iedere LAN weer andere teams met andere line-ups, omdat blijkbaar niemand in staat is om meer dan 3 maanden met dezelfde 5 mensen te blijven spelen. De uitzondering voor infinitus-eSports, dit team is al anderhalf jaar(?) bij elkaar. Alleen natuurlijk zijn hun ook niet perfect, want ze zijn al een aantal maanden hartstikke inactief en heb ze de laatste 3 Benelux LANs al niet meer gezien (pluspunt hierbij is dat ze naar The Reality gaan). Ik wil hierbij trouwens ook even zeggen dat ik redelijk trots op me eigen teampje ben, in ieder geval de core van 4 spelers (sure, effect, iD en ik). We spelen nu sinds november 2k9 samen en hebben ondertussen, jammer genoeg, wel vier keer moeten wisselen van vijfde speler. Anyway, nu weer even ontopic, waarom gaan wij nog naar de Benelux LANs? Ik snap goed dat deze vraag opkomt bij andere mensen, hieronder een lijstje met de LAN resultaten die ik heb neergezet in 2010: #1 [flag=be][b] FoM 12.1[/b] (LowLandLions) #1 [flag=be][b] LanScape 16[/b] (LowLandLions) #2 [flag=nl][b] EPS 4 Finales[/b] (LowLandLions) #1 [flag=be][b] FatLAN 13[/b] (LowLandLions) #1 [flag=nl][b] The Party 8[/b] (LowLandLions) #1 [flag=nl][b] The Reality[/b] (32:41) #2 [flag=be][b] FoM 12.0[/b] (32:41) Er is wel degelijk competitie in de Benelux, anders hadden we die twee tweede plaatsen niet behaald (al moet ik zeggen dat we bij FoM 12.0 wel erg veel pech hadden :D). Ik kan me de finales van The Party en The Reality ook nog goed herinneren. We speelden toen allebei de finales tegen het huidige infinitus-eSports en we wonnen met 16-13 en 16-11. Deze finales waren dus aardig spannend en duidelijk geen walk-over. Jammer genoeg waren FatLAN, LanScape en FoM daarentegen een stuk saaier en liepen we, vooral bij de eerste twee, vrij makkelijk over iedereen heen (waarschijnlijk voelt EnRo Griffins zich nu beledigt, omdat ze 11 rondes tegen ons wisten te halen in de finale op FatLAN, maar ik kan me herinneren dat we echt heel slecht speelde en we niet meer dan 75% van ons kunnen lieten zien). Nou ja, het begint nu al een heel verhaal te worden en ik geloof niet dat iemand de moeite doet om dit nog te gaan lezen, maar toch type ik verder, omdat ik het leuk vind om te doen :D. Mijn tweede reden om naar LAN te gaan is dus omdat er wel degelijk concurrentie is en we ondanks vijf eerste plaatsen en twee tweede plaatsen aardig wat leuke matches hebben gespeeld. En natuurlijk wordt het nooit saai om eerste te worden. Aangezien ik nu al op twee volle word pagina’s zit zal ik mijn derde reden ook maar noemen zonder veel uitleg: het geld. Met die acht LANs waar ik tot nu toe ben geweest in 2010 heb ik in totaal iets meer dan 1.000 euro gewonnen. De totale kosten die ik hierbij heb gemaakt schat ik op ongeveer 450 euro. Dat betekend dat ik dus 550 euro winst heb gemaakt in 8 maanden tijd. Voor de gemiddelde Gameluxer is dit natuurlijk helemaal niets, aangezien iedereen minimaal 2.000 euro per maand winst maakt aan online poker, maar voor mij is dat wel redelijk wat. Ik werk op het moment niet en ik krijg zo’n 70 euro studiefinanciering per maand, dus die 70 euro die ik per maand met gamen er bij heb is wel lekker. Hierbij moet ik ook wel noteren dat als ik geen winst zou maken op de LANs ik lang niet aan zoveel LANs zou hebben meegedaan en ik misschien wel gestopt was met gamen ondertussen. Ook krijg ik vaak de vraag waarom wij niet naar Benelux LANs gaan. Ik kan je zeggen dat ik heel graag naar een Europese LAN zou willen, zoals bijvoorbeeld DSRACK of TeX of LAN79. Tot nu toe is OOF3 de mooiste LAN waaraan ik heb deelgenomen, puur om het feit dat daar teams als 4Kings, redLine, fnatic etc aanwezig zijn. Maar jammer genoeg is er tot nu toe nog niet de mogelijkheid geweest om naar zo’n LAN te gaan. Dit vanwege financiële obstakels of doordat mensen geen tijd hebben (zowel om te praccen als om aanwezig te zijn op de LAN). Nu wil ik echt gaan afsluiten, want er zijn al drie afleveringen verstreken van Califnornication en het is wel laat genoeg om te gaan slapen. Ik wil nog even afsluiten met de mededeling dat ik nog zo veel mogelijk LANs in de Benelux zal mee pakken (Next up: The Reality XI met mixteam) en hopelijk nog één, of misschien meer, internationaal evenement. Mocht er iemand zo gek zijn geweest dat die alles gelezen heeft, hoop ik dat die even zijn mening in de comments geeft! Xxx peace PS Voor de mensen die het misschien interessant vinden hieronder nog een lijstje met al mijn resultaten die ik op LANs heb behaald. #1 FoM 12.1, LanScape 16, FatLAN 13, The Party 8, The Reality X, The Reality IX, Gamelux Open, FatLAN 12, The Party 7, The Reality VIII, The Reality VII & FoM 10.0 #2 EPS 4 & FoM 12.0 #3 EPS 2 & NetGamez 07A #5 TLR WZZRD Lan #5/6 Outpost on Fire 3 & DOK Lan 1 #7/8 FoM 10.1 #9/12 FoM 11.0 PS2 Het is in geen enkel opzicht de bedoeling om in deze blog wie of wat dan ook te beledigen of een negatief beeld te geven en alles wat hierboven getyped is is gebaseerd op enkel mijn eigen ervaring en de mening die daaruit gevormd is.

Reacties

itons schreef op 3 October 2010 - 10:01 0 thumbs
Avatar
 
war timon!
kayell schreef op 3 October 2010 - 10:48 0 thumbs
Avatar
 
nice read
talle schreef op 3 October 2010 - 11:56 0 thumbs
Avatar
 
je bent pas de man als je een EPS gewonnen hebt imo.
pGii schreef op 3 October 2010 - 12:04 0 thumbs
Avatar
 
Leuke read hoor timon! Maar wij met DOK zijn nu toch ook al sinds februari (geloof ik) samen, wij verdienen ook credits!! :p
timon3i schreef op 3 October 2010 - 13:32 0 thumbs
Avatar
 
talle schreef:
je bent pas de man als je een EPS gewonnen hebt imo.
heb je, jammer genoeg, helemaal gelijk in :P cu at S05
Freekje schreef op 3 October 2010 - 15:07 0 thumbs
Avatar
 
Leuke read maar in benelux is er nooit competitie geweest voor het topteam,
niet voor jullie ,niet voor fnatic enzovoort.

Het default excuse van "het kost teveel geld & we hebben geen tijd om deftig te praccen" vind ik zo overroepen. Er zijn genoeg voorbeelden van .be teams ( sypher,oun,forge,cyberlegends,levitation ) die buiten benelux gegaan zijn zonder 2 maanden te bootcampen & zonder financiele backing (xcept sypher).

een Lan79 kost 800e all in, kan er wel af met al die winnings tbh ,)
FMz schreef op 4 October 2010 - 07:35 0 thumbs
Avatar
 
nice read :)
deemuu schreef op 4 October 2010 - 17:22 0 thumbs
Avatar
 
brag much
neppi schreef op 4 October 2010 - 21:53 0 thumbs
Avatar
 
timon3i schreef:
talle schreef:
je bent pas de man als je een EPS gewonnen hebt imo.
heb je, jammer genoeg, helemaal gelijk in :P cu at S05

Haha ik heb lang niet zoveel gepresteerd op lan maar ik heb wel de eps gewonnen ;)

ot: leuk verhaaltje! Succes in eps dan maar he ;)
Niko- schreef op 6 October 2010 - 12:11 0 thumbs
Avatar
 
neppi schreef:
timon3i schreef:
talle schreef:
je bent pas de man als je een EPS gewonnen hebt imo.
heb je, jammer genoeg, helemaal gelijk in :P cu at S05

Haha ik heb lang niet zoveel gepresteerd op lan maar ik heb wel de eps gewonnen ;)

ot: leuk verhaaltje! Succes in eps dan maar he ;)

bedoel je met rodcad? of ervoor? (zou het niet weten)

OT: aardig lijstje & nice read ;]
STEV0SE schreef op 9 October 2010 - 15:58 0 thumbs
Avatar
 
nice read :O

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->