Met veel goede moed begon [PR] Manuel Grubby Schenkhuizen aan zijn eerste GSL Up&Down matches. Als eerste tegenstander kreeg hij meteen al de groepsfavoriet [ZE] Park DongRaeGu Soo Ho. Hier begon de Nederlander goed met Warp Prism harass waar hij met vier Stalkers aardig wat Drones kon neerhalen. Helaas kwam hij bij de twee grote aanvallen van DongRaeGu wat te kort, waardoor hij een pak Probes en zijn derde basis verloor. Grubby beet nog even door, maar eenmaal de Broodlords op het veld kwamen, was het game over.

 

De tweede push van DRG die achteraf ook de derde base neerhaalde - (c) GOMTV.net

 

Zijn tweede match was een PvP tegen [PR] Kang First Hyun Woo, waar Grubby voor een 1 base all-in ging met Phoenixes. Ondanks dat First de aanval relatief laat zag aankomen, waren zijn Force Fields te goed om de Zealots van Grubby nutteloos te maken. Nog enkele Stalkers van First maakten de korte match af door de Phoenixes neer te halen. Hiermee stond Grubby 0-2 in zijn groep, maar vechtlust had hij nog steeds.

 

De Zealots van Grubby konden niet tot bij het leger van First geraken - (c) GOMTV.net

 

De vingervlugge [ZE] Hwang LosirA Kang Ho was de volgende tegenstander voor de Nederlandse Protoss speler. Ook hier had Grubby niet veel geluk door Nexus First te gaan op Cloud Kingdom terwijl LosirA een 10 pool verkoos. Al snel drong de Zuid-Koreaan binnen bij Grubby toen zijn Cannon niet op tijd klaar was, waardoor heel wat economische schade geleden werd. Deze achterstand was dan ook te groot om de volgende push van Roaches tegen te houden, ondanks de Phoenixes.

 

De Zergling run-by voordat de Cannon klaar was - (c) GOMTV.net

 

Met deze 0-3 kwam hij tegenover [TE] Jung Bbyong Woo Yong te staan die eveneens drie losses geïncasseerd had. Hoewel Grubby knap speelde, miste hij al snel een kleine groep Marines die wat Probes neerhaalden. Niet veel later volgden er nog een hele groep Marines die op oorlogspad waren, maar deze keer kon Grubby een knap staaltje micro leveren. Wat later verloor Grubby dan weer twee Colossi door een slechte aanvalshoek, waarop hij heel wat kracht verloor. Toch kon hij zijn leger weer opbouwen om gelijk te komen aan dat van Bbyong. Echter kwam Grubby weer in een slechte aanvalspositie te staan, doordat Grubby zijn eigen Zealots in een choke bracht door zijn Force Fields. Daarnaast verslonden de vele Vikings van Bbyong het leger Colossi van Grubby, wat tot de overwinning leidde.

 

Grubby's leger werd verslonden door de Vikings en Bio van Bbyong - (c) GOMTV.net

 

Grubby’s laatste match werd gespeeld tegen [ZE] Kang Symbol Dong Hyun. Ook deze keer besloot Grubby weer om Nexus First te gaan, al had hij wel een scout op pad. Terwijl Grubby verkoos om zichzelf te verdedigen met Void Rays om te expanden, reageerde Symbol met Hydralisks. Met zijn goed aangedikte leger van Hydralisks kon hij de derde base van Grubby nog snel cancelen. Helaas had Grubby zijn troepen al uitgestuurd naar Symbol terwijl die net aan kwam kloppen bij zijn Natural Expansion. Hiermee viel een heel deel van Grubby’s wall weg, waardoor een Zergling run-by gemakkelijk binnen geraakte en aardig wat schade aanbracht.

 

Grubby besloot dan toch maar om naar de derde base van Symbol te pushen, al moest hij snel terugtrekken door diens angstaanjagende leger. Dan besloot hij maar om naar de Natural van de Zerg te gaan, waarop hij het leger van Symbol goed kon afsluiten met zijn Force Fields. Helaas was hij iets te laat weg uit die Natural, waardoor Symbol hem kon inhalen bij Grubby’s weg terug en een heel deel units kon afsnoepen. De supply voor Symbol was maar liefst 100 food groter, waarop één enkele push genoeg was om Grubby’s Natural neer te halen en de “gg” te doen verschijnen.

 

De vernietigende aanval van Symbol met Hydralisks en Roaches - (c) GOMTV.net

 

Met deze 0-5 kon Grubby zich niet plaatsen voor Code S of de wildcard groep. Doordat hij laatste werd in zijn groep, zal hij in het komende GSL Code A seizoen deelnemen. Dit was voor velen wel verwacht met dit rijke aantal topspelers, al zat er toch hoop in. Grubby zat tenslotte ook nog maar een week in Zuid-Korea, waardoor we voornamelijk benieuwd zijn naar zijn resultaten in GSL Code A.