Dankzij Gamelux en Pack4Dreamhack heb ik het voorrecht om voor de vierde keer aanwezig te zijn op Dreamhack, de grootste LAN ter wereld. Dit is een ervaring die elke e-sports fan eens moet meemaken. Vorige editie zag ik Harstem, tot ieders verbazing, ThorZaiN/Lalush/Naugrimm verslaan en zich tot in de Ro16 knokken, waarna hij erg mooie transfer naar fnatic kreeg.

Zo heeft elke Dreamhack zijn geschiedenis en ook tijdens deze editie zullen er ongetwijfeld nieuwe en onverwachte verhalen worden geschreven.

Format


Dreamhack past weer een speciaal format toe voor de finale van de Dreamhack Open Tour 2012. Twintig Spelers wisten zich rechtstreeks te plaatsen door punten te verzamelen op de vorige vier evenementen. Deze twintig spelers zijn ingedeeld in vier groepen van wijf. Ze zullen hier vergezeld worden door de top-4 van het BYOC event op donderdag. Elke groep zal zo 6 Spelers hebben. De top-3 van elke groep plaatst zich voor een single elimination bracket.

 

Groupstage: 22 November vanaf 13:00 - Hier vind je het complete stream schema voor de eerste dag.
BYOC: 22 November 2012 vanaf 17:00 - Hier kan je het BYOC Bracket meevolgen.

 


Beneluxers in het Open Bracket


Er doen deze editie weer opvallend veel Nederlandse spelers mee aan de BYOC. De tegenstand is niet min, maar wij duimen voor hen.

[PR] Harstem: Harstem doet het de laatste tijd erg goed op toernooien. Zijn top-16 plaats op Dreamhack Bucharest en zijn top-8 plaats op ESWC maken hem op papier de Beneluxer met de beste kans in de BYOC.


[PR] Feast: Feast is een sterke Protoss met een goede PvP, maar zijn resultaten van de laatste maanden zijn toch iets minder sinds zijn indrukwekkende prestaties op IEM. Niettemin is hij niet te onderschatten.


[TE] PoYo:  PoYo is een speler die steeds beter wordt en nog maar net de Prog4mer League heeft gewonnen. Hoewel hij niet te onderschatten valt, zijn zijn kansen echter klein.

 

fnaticHarstem is een van verschillende Nederlands op Dreamhack

 

Overige aanwezige Nederlanders:
[PR] NEEK
[PR] Wonnaplay
[PR] Giant
[PR] Patjuh
SherKhan
[TE] Weiman
snOrMoL
snOrLichiz

Toppers in het open bracket


[PR] Protoss: Titan, Elfi, Sage en NightEnD zijn de blikvangers.
[ZE] Zerg: Snute, SortOf, Xlord en ZiktoMini zijn de blikvangers.
[TE] Terran: Naama, Happy, Song en Fuzer zijn de blikvangers.

Naast deze spelers zijn er nog verschillende grandmaster-level spelers, maar volgens mij zijn dit de grootste kanshebbers per race.

 

Main Tournament

 

[ZE] Liquid'Ret: Het is moeilijk in te schatten hoe goed Ret is op dit moment. Hij heeft al even geen ereplaatsen behaald op grote toernooien en heeft bovendien, dankzij pech en omstandigheden, niet deel genomen aan Dreamhack Valencia, Dreamhack Bucharest en de Prog4mer finales.
Een plaats bij de laatste twaalf moet wel een minimale doelstelling zijn voor de Nederlandse Zerg.

 

http://i3.ytimg.com/vi/Bj_ZZ4ERzKU/mqdefault.jpg

Ret tijdens Dreamhack Summer 2012

 

Favorieten


Ik vind de deelnemers aan deze editie van Dreamhack erg aan elkaar gewaagd ieder van hen heeft recent nog sterk gepresteerd. Toch denk ik dat Stephano, Taeja en MaNa er bovenuit steken.

[ZE] Stephano: Verreweg de meest successvolle niet-Koreaanse speler ter wereld. Ondanks zijn mindere prestatie op WCS won hij deze maand de Lone Star Clash en was hij derde op ESWC. Stephano is een groot kanshebber op elk toernooi waar hij aan deelneemt en het is deze keer niet anders.


[TE] Taeja: De winnaar van Dreamhack Valencia doet het de laatste maanden erg goed in de GSL en in Teamleagues. Mogelijk is hij de beste speler op het toernooi maar dat is echter geen garantie voor een overwinning.


[PR] MaNa: De winnaar van Dreamhack Summer won onlangs nog ESWC en was top-4 op Dreamhack Bucharest. MaNa lijkt in bloedvorm te zijn en een iets minder dan een plaats in de top-4 zou een teleurstelling zijn ondanks het zware deelnemersveld.

 

Schaduwfavorieten

 

[PR] NaNiwa: NaNiwa is altijd goed op grote toernooien en zal als Zweed gemotiveerd zijn om eindelijk een Dreamhack event te winnen. Zijn problemen in PvZ moet hij wel te boven komen als hij een kans wil maken op de titel.

 

[PR] HerO: Eén jaar na zijn grote triomf tijdens Dreamhack Winter 2011 is de Koreaanse Protoss van Team Liquid weer present. Zijn kwartfinaleplaats op WCS geeft blijk dat hij degelijk in vorm is en dan is hij altijd gevaarlijk. 


[ZE] Nerchio: Nerchio kan de laatste tijd geen beroep meer doen op de titel van beste Europese Zerg, die eer is nu aan Stephano. Hij is echter nog altijd erg goed en zint misschien op eerherstel.

 

 

Ik hoop dat jullie allemaal zullen kunnen genieten van Dreamhack Winter 2012. Deze coverage zou niet mogelijk zijn zonder de steun van Pack4Dreamhack.