-Nou Silvano, ik weet wie je bent maar er zijn natuurlijk miljarden mensen die niet weten wie je bent. Dus kun jij jezelf even voorstellen aan de mensen die je nog niet kennen ?

 

Ik ben Silvano Mombarg, 17 jaar oud,  speel momenteel onder de organisatie Fariko en op Call of Duty ben ik bekend onder de naam Torres. Naast het gamen werk ik in een restaurant en volg ik een marketing opleiding.

 

-Nu we weten wie jij bent kan je ons wat vertellen over jou team ?

 

Ik speel voor het team Fariko.Allstars en dat bestaat uit  mezelf en 3 andere spelers ; T1, RusH, Rev en ik dus. T1 en RusH zijn de 2 SMG’s van het team en zijn op CTF verantwoordelijk voor de vlaggen. T1 is meer de speler die alleen de vlag veroveren in zijn hoofd heeft en RusH killt iedereen om hem heen om het makkelijker voor hem te maken ok de vlag te rennen. Rev en ik zijn dan samen de AR’s. Rev is de defensieve AR die ervoor moet zorgen dat de tegenstander onze vlag niet kan veroveren en ik ben de slayer die eigenlijk zoveel mogelijk kills probeert te maken en map controle te houden waardoor het dus makkelijker vlaggen rennen wordt voor de 2 SMG’s.

 

 Als team zijn we halverwege Call of Duty: BlackOps begonnen met teamen. Ons eerste event ReflexGT5 werden we 3de en iedereen was verbaasd. Daarna was er een groot toernooi in Engeland ook wel bekend als EGL het was toen der tijd EGL4 en daar verraste we iedereen met een 2de plek. Toen werden we 3de op ReflexGT6 en besloten we uit elkaar te gaan omdat iedereen toch 1ste wilde worden en het er niet naar uitzag dat wij dit met zijn 4’n konden bereiken. Helaas heeft dat niet goed uitgepakt en zijn Torres & T1 nog wel samen met XLNC & Monksy 2 Engelse spelers 2de geworden op ReflexGT8, en na wat teleurstellende EGL's hebben we toch maar weer besloten om weer te teamen.

 

-Nou jullie hebben dus na een lange tijd weer besloten met elkaar te teamen. Wat verwacht jij van je team op EGL8 ?

 

Ik verwacht dat we in de Top5 eindigen. Er komen namelijk 4 Amerikaanse teams en die spelen simpelweg veel meer dan de Europese spelers, en het zou al een hele prestatie zijn om een Amerikaans team te verslaan.  Alhoewel ik wel heel veel vertrouwen in dit team heb puur omdat we al goede placements hebben gehaald denk ik dat we ook wel de Top3 kunnen behalen. Maar ik zelf zou al blij zijn als we Top5 kwamen dit event.

 

-Hoge verwachtingen dus. Er komen aardig wat teams; 100+ wordt er gespeculeerd. Wie zijn volgens jou de beste 8 teams ?

 

Zonder mijn team erbij denk ik natuurlijk de 4 Amerikaanse teams EnvyUs, Quantic.Leverage, Optic Gaming  en apeX.TakeOver. En als 4 Europese teams verwacht ik veel van TCM , FeaR , Fariko.Yin.UK en apeX.Razer.

 

-Genoeg over EGL8 voor nu. Laten we het even weer hebben over jou. Hoe kwam je in de competitieve scene terecht ?

 

Ik ben competitieve gaan gamen door DaReDeViL. Ik speelde op Gamebattles een 1v1 wedstrijd tegen hem. Ik verloor maar net  met 1 kill verschil van hem. Na de wedstrijd vertelde hij mij dat ik me moest aanmelden op de Fariko website en Decerto moest gaan spelen. Dat heb ik toen ook gedaan en vond een team werd steeds beter en ging steeds meer spelen, kreeg een beter team en behoor ik nu tot 1 van de betere spelers in Europa.

 

-Wat vind je van de BeNeLux Call of Duty gemeenschap ?

 

De BeNeLux gemeenschap is klein echt heel erg klein maar er zit wel groei in. Ook moet ik eerlijk zijn dat ik al helemaal geen Belgische spelers ken. Als we misschien een site hadden voor Belgen en Nederlanders dat de gemeenschap sneller nog groter wordt.

 

-Je speelt competitief sinds Blackops, dat is 2 jaar bijna en binnen die 2 jaar ben je 1 van de beste Nederlandse spelers geworden ? Heb je tips voor de spelers die net komen kijken ?

 

De beste tip die ik aan de nieuwe spelers kan geven is. Maak een team blijf spelen. Maak tactieken, call outs, steek er tijd, als er iets fout gaat werk eraan en het belangrijkste is om naar LANs te gaan want daar leer je in een weekendje CoD een hele boel.

 

-Dat zijn wijze woorden. Nu weer terug naar jou. Wat waren in die 2 jaren jouw hoogte- en dieptepunten.

 

Mijn hoogtepunt was tijdens EGL4. We speelde tegen infused 1 van beste en bekendste teams van Engeland en we stonden 5-1 op Search and Destroy en 2-1 achter in mappen. Als ze nog 1 SnD ronde wonnen lagen we uit het toernooi.  Op wonderbaarlijke wijze hebben we die Search and Destroy 5-6 gewonnen en de map daarna ook waardoor we de hele game wonnen. Daarna zijn we erg goed door blijven spelen en uiteindelijk 2de geworden.

 

Mijn dieptepunt was EGL7. Ik verliet mijn team Phobia.esports een paar weken voor EGL7 om voor apeX te spelen. Dit was mijn slechte beslissing ooit. Mijn oude team versloeg mij en eindigde boven mij. Maar ik heb er van geleerd dus ben aan de ene kant wel blij dat ik die beslissing toen der tijd heb gemaakt.

 

-Na EGL8 is er naar alle waarschijnlijkheid geen Xbox360 LAN meer voor Call of Duty: Modern Warfare 3. Wat zijn de plannen voor jou en je team na EGL8.

 

Wachten tot blackops 2 en gelijk no-lifen met het team en als we op EGL8 geen 1ste zijn geworden dan maar de 1ste worden op blackops 2.

 

-Oke, dan gaan we ons interview afsluiten met een paar snelle vragen. Dream teams BeNeLux, EU en internationaal.

 

Internationaal: Torres-Scumpii-Proofy-Parasite

Europees: Torres-Swanny-Jake-Tommey

BeNeLux: Torres-RusH-BattleKinG-T1

 

-Hoelang blijf je nog door gamen ?

 

Till death.

 

-Favoriete CoD, Eten, Drinken, Vrouwelijke filmster en Sport ?

 

CoD: Blackops

Eten: Pizza

Drinken: Ice Tea

Vrouwelijke Filmster: Angelina Jolie

Sport: Jiu Jitsu & voetbal

 

-Nou dat was het dan. Ik wil jou graag bedanken voor het tijd vrijmaken voor ons. Ook namens Gamelux wensen we jou en je team heel veel succes op EGL8. Zijn er nog mensen die je wilt bedanken?

 

Ik zou graag Gamelux willen bedanken, BattleKinG mijn broeder van een andere moeder,  mijn team maten Rev,RusH,T1. En ook nog StricT,OD,DD,Weezy, me familie, Fariko en Brainiac . Vergeet mij te volgen op twitter @Fariko_Torres <3.