Wij gaan het even snel hebben over de zes beste Europese teams die naar EGL8 gaan. Heel simpel een korte beschrijving over de spelers/team en de verdiensten die ze op Call of Duty: Modern Warfare 3 hebben gehaald.


FeaR Gaming
Black - Makk - Tobi - vapeZ

FeaR Gaming is een Amerikaanse organisatie die het dominante Team Dominance heeft overgenomen van SK-Gaming. Dit team is al diverse EGL's het beste Europese team. Sinds onze vrienden van de overkant van de oceaan zijn overgekomen zijn ze hun nummer 1 plek kwijt, maar zijn ze nog wel het beste Europese team aanwezig en worden zo consistent tweede. De jongens van FeaR spelen al een geruime tijd met elkaar. Vapez zit wel pas sinds September in het team, maar daarvoor had hij al eens eerder met Makkk en Tobi gespeeld op Black Ops onder de prestigieuze organisatie Fnatic. De mannen staan niet bekend om hun oogstrelend spel, maar om hun discipline en tactisch spel wat goed werkt aangezien ze op EGL's toch weer het beste team zijn. Op DreamHack Valencia hebben ze wel schade opgelopen door slechts 5de te eindigen, maar zoals we weten van fouten leer je.

TCM-Gaming
Flux - Josh - MadCat - Rich

TCM Gaming haar selectie is pas vernieuwd. Na Insomnia46 verliet een van de spelers (Jake) het team voor Pr0phecy. Dit was natuurlijk erg vervelend voor het team aangezien Jake bekend staat als 1 van de beste SMG's uit het spel. Aan de andere kan was het weer leuk nieuws voor de Call of Duty gemeenschap, want Jake werd uit zijn contract gekocht voor een nog onbekend bedrag. Op de PC is dat heel normaal, maar op de Xbox is dit een unicum en is alleen maar mooi om te lezen want dat betekent dat de console scene groeiende is. De mannen van TCM-Gaming namen hun tijd om Jake te vervangen en vorige week werd dan ook aangekondigd wie het team zou komen versterken. Het kwam als een schok voor velen in de gemeenschap toen werd aangekondigd dat de kapitein van TCM, Hammers, het team verliet en plaats maakte voor het bekende duo Joshh en MadCat. De 2 voormalige spelers van SK-Gaming zijn zeker een goede vervanging voor Jake en Hammers en ik zelf kan niet wachten om hen aan het werk te zien dit weekend!

Prophecy
Gunshy - Jake - Shane - Swanny

We zijn nu aangekomen bij de mannen van Prophecy. Ja wat kan ik over deze mannen vertellen? Gunshy en Swanny zijn waarschijnlijk de beste AR's uit het spel, Jake is 1 van de beste SMG slayers en Shane 1 van de beste objective SMG's . Ze staan allemaal hoog aangeschreven in de Call of Duty hiërarchie, zullen we maar zeggen. Op de Insomnia LANs hebben ze dat dan ook bewezen met een 1ste plaats op i45 en een 2de op i46, waar ze in de finale verloren van het Amerikaans team apeX.Collapse. Ik moet daarbij wel vermelden dat dat resultaat behaald werd met een speler  die nu niet meer in het team zit. Met deze roster hebben de mannen meegedaan aan DreamHack in Valencia waar ze 3de werden. Je kan er over discussiëren of het Pr0phecy waardig was of niet, maar zelf vonden de mannen van Pr0phecy het niet zo erg en zagen ze de LAN meer als een oefening voor het echte werk namelijk EGL8.

 

4Kings.Momo voor een interview met Decerto (c) Decerto.net


4Kings
KyLee - MarkyB - Momo - MooSe

Momo, ook wel bekend als Momentum, had zijn handje vol. Na het succes van EGL7, waar zijn team 3de eindigde, kon niemand voorspellen dat ze op i46 zo hard onderuit zouden gaan. Na hun 9-12e plek lieten Pascoe, Jurd en McGee hun teamgenoot Momo alleen achter en was het aan hem om een nieuw team samen te stellen dat weer mee kon draaien met de top. Momo nam zijn tijd om zijn troepen te vinden. Het doel was namelijk om in de top mee te kunnen draaien, maar tegelijkertijd ook tegenslagen te kunnen verwerken. Na weken zweten in oefenpotjes maakte hij bekend wie samen met hem op EGL8 onder de 4Kings vlag mocht spelen. De 3 uitverkoren koningen waren het SMG talent KyLee, top vlag verdediger MarkyB en een speler die met zijn team verantwoordelijk was voor zijn 9-12de plaats op iSeries genaamd MooSe. Met dit team gaat hij voor de top8  op EGL.    

Fariko.Yin.UK
aMaZe - Baider - Fizzy - Luke

Een enorm onderschat team dat is wat vele zeggen over het team van de Nederlandse organisatie Fariko. Deze 4 spelers zijn 1 van de weinige of misschien zelfs het enige Europese team dat sinds EGL5 al samen is. Dat blijkt ook uit hun teamprestaties; die worden namelijk steeds beter en op EGL8 zullen veel ogen op hun gericht zijn. Op EGL7 zorgden ze voor 1 van de grootste verrassingen van het evenement door het Amerikaanse team FeaR te verslaan. Op i46 hebben we ze jammer genoeg niet kunnen zien vanwege het niet vrij kunnen krijgen van werk maar aanstaand weekend kunnen we veel verwachten van deze mannen.

Fariko.ALLSTARS
Rev - Rush - T1 - Torres

Het enige Nederlandse team dat zal meedoen aan de 8ste editie van de European Gaming League zijn de jongens van Fariko. Underdogs, maar toch echte topspelers. Anders dan dat kan ik deze mannen niet omschrijven, want ze zijn nu al 1 van de betere Europese teams. De laatste EGL waar ze heen zijn geweest met deze roster was EGL4 en daar eindigden ze onverwachts goed, namelijk 2de. In Nederland zijn de mannen altijd goed voor een top3 plaats bij LANs zoals Reflex en Battle of Amsterdam. De laatste LAN (EGL7) eindigde 2 van de spelers namelijk Rush en T1 6de onder de naam Phobia.eSports met StricT en BattleKinG. Torres speelde tijdens die LAN voor apeX.eSports en eindigde 7/8ste. Rev zijn laatste LAN is erg lang geleden namelijk Battle of Amsterdam waar hij in de  top12 eindigde. Kunnen deze 4 spelers hetzelfde bereiken als tijdens EGL4? Ze kunnen in ieder geval rekenen op de support van alle Nederlandse Call of Duty spelers.

Dit waren ze dan. De 6 beste Europese teams.  Wij van Gamelux wensen ze veel succes tijdens EGL8 en verwachten een  erg vermakelijk Call of Duty weekend !