-Hey Tom, vooraleer we over je heden praten, even naar het verleden. Kan je nog een keertje van jouw kant uitleggen wat er precies gebeurde met TeamLess?

 

Hey Gamelux, Door gebrek aan training en veel individuele fouten ontstond er veel irritatie onderling tussen sommige spelers. Dit heeft Frogurt & Kerp doen besluiten het team te verlaten, Tabzz ging met Eclypsia.Luna spelen - wat inmiddels al uit elkaar is -, Loordn ging inactive en ik bleef zonder team zitten.

 

-Leg eens uit hoe het ELOBLADE team ontstaan is? Kende je iedereen in het team al goed of heb je gewoon gezocht op ELO rating?


Ik kende Kerp en Kottenx al van vorige teams (Kottenx van Western Wolves en Kerp van TeamLess). Kottenx wist dat ALTERNATE zou stoppen na de Duitse EPS finales en ging op zoek naar een nieuw team. LeofromKorea was voor mij een onbekende, want hij heeft nog niet op top niveau gespeeld, maar hij maakte snel veel indruk.

 

-Was dat dan geen risico? Zeker gezien het feit dat je met Leo als support toch een goede relatie moet opbouwen? Had je niet liever een bekend iemand daar gekregen?


Als een speler een goed spelinzicht heeft, dan raak je snel ingespeeld. De eerste twee scrims tegen TSM werden direct gewonnen doordat er direct teamplay en goede communicatie aanwezig was. Het is belangrijk om talenten een kans te geven om zich te bewijzen en dit heeft Leo zeker gedaan.

 

-Hoe zou je ELOBLADE omschrijven tegenover de andere Europese toppers? Wat is jullie unique selling point. Hoe zou je jezelf pitchen aan een mogelijke organisatie?


Het feit dat we de nummer 1 en 2 van Europa onder de gelederen hebben geeft al veel publiciteit. ForellenLord is gister als eerste speler over de 3000 elo gegaan, waar de rest van de spelers nog niet eens boven de 2900 kunnen komen. Veel viewers kijken naar spelers met hoge elo, zo werd de game waarin ForellenLord de 3000 rating behaalde door ruim 20 000 viewers bekeken. Het is dus aantrekkelijk voor organisaties om deze veelbekeken spelers te contracteren.

 

Metalx op Mysteryland met een vriend, dat gebeurt ook nog naast LoL voor deze Gamelux legende


-Wat is het belangrijkste doel van het team, willen jullie nog een organisatie vinden of hopen jullie vooral tegen seizoen 3 bij de top te horen en zo een vaste vergoeding van Riot Games te krijgen?

 

Ons doel is om sowieso in season 3 te komen. De vergoeding is niet mis en alle grote toernooien met de beste teams zullen alleen toegankelijk zijn voor deze teams. We zijn druk bezig met het zoeken van een organisatie, omdat we ons gekwalificeerd hebben voor de IPL in Las Vegas na een 2-0 winst op fnatic. Zonder organisatie als geldschieter is het niet mogelijk voor ons om daar deel te nemen.

 

-Hoe blij ben je trouwens met je kwalificatie voor IPL 5? Zin in een lang weekend Las Vegas? Verwacht je ook goede kansen te hebben tegen de Amerikaanse toppers?


Het kwalificeren voor de IPL is belangrijk voor het vinden van een organisatie. Er is veel publiciteit voor IPL; dit vergroot dus de kansen op een goede organisatie voor ons. Daarnaast denk ik dat wij een outsider zijn op IPL, we hebben niet zo veel LAN-ervaring zoals teams à la TSM. Ondanks dat we ze 7 keer op een rij verslagen hebben in scrims zullen zij op LAN toch de favoriet zijn.

 

-Hoe waardevol is een resultaat in scrim zoals dat nu echt, volgens jou? Speelt het grote pingverschil daar geen cruciale rol of denk je dat je als team gewoon sterker was en dat je daadwerkelijk kansen hebt?


Ik denk dat het verschil in ping niet de doorslag gaf. In Dyrus zijn AMA liet hij dat wanneer wij op de NA server hadden gezeten wij makkelijk top 2 zouden zijn in zijn ogen. We hebben ons de laatste tijd ook bewezen tegen verschillende andere (Europese) teams als M5 (2-0 overwinning in de halve finale van de EMS) en fnatic (2-0 overwinning in de finale van IPL).

 

-Wat is jouw mening over Riot tegenover andere gameontwikkelaars? Zou je ook graag van die promotietripjes maken, waar Riot al eens een topteam meeneemt naar een exotisch land?


Promotietripjes zijn natuurlijk altijd mooi meegenomen. Je komt op plaatsen waar je nooit bent geweest, je komt in contact met fans die met je op de foto willen of een handtekening. Het is een groot contrast als je het vergelijkt met de kijk op gamers hier in Nederland, want hier word je al snel gezien als nerd in plaats van een ster.

 

-Wat vind je trouwens van de Belgische en Nederlandse scene? Hoe zou jij ze omschrijven aan je teamgenoten?


Ik denk dat er geen echte teams zijn in Nederland of België. Alle Nederlandse spelers die naar de Europese top willen groeien, gebruiken de teams als LowLandLions als opstapje naar de Europese (sub)top. Doordat al deze spelers wegtrekken uit de Nationale teams blijft er een verzwakt team over dat niet mee kan doen met de Europese top. Ik denk dat mijn teamgenoten de teams als LowLandLions wel kennen, alleen zullen zij er nooit bang voor zijn om een team tegen te komen in een toernooi.

 

-Wat is je mening over de PG4L? Denk je dat je met NG-Gamer die eerste plek op een zilveren plateau aangeboden krijgt of verwacht je nog tegenstand? Indien ja, van wie dan?


Ik denk dat er niemand echt in de buurt komt van NG-Gamer indien wij met onze A-lineup kunnen spelen. Zoals op FoM ook al gebleken is, zijn spelers als Tabzz dusdanig veel beter dan de rest van de benelux scene dat er een klein wonder moet gebeuren om het team van NG-Gamer te verslaan.

 

- Geef ons eens een TOP4 voorspelling voor PG4L LoL - wie zal er naar de LAN finals gaan volgens jou?


1. NG-Gamer.nl
2. LowLandLions
3. Regez
4. AT-Gaming

 

Een screenshot van een uiterst belangrijke game tegen Moscow Five in de halve finale van EMS met ELOBLADE

 

-Was je stand-in positie bij SK-Gaming voor Campus Party je eerste grote LAN? Hoe vond je het om op LAN tegen toch wel enkele van de beste teams in Europa te spelen?


Het was niet echt mijn eerste grote lan. Ik ben al eerder met Teamless naar Reign of Gaming geweest (San Francisco) en in mijn Counter-Strike 1.6 verleden heb ik ook al verschillende grote lans als ESWC en DreamHack meegemaakt. Ik was niet echt onder de indruk van de teams; alleen fnatic speelde sterk. Door vermoeidheid haalden veel spelers van SK niet hun beste niveau, waardoor we al vroegtijdig uitgeschakeld waren.

 

-Wie zijn jouw 'idolen' op jouw positie? Zijn er bepaalde spelers waar je veel van geleerd hebt, dingen die je in jouw spel ook probeert toe te passen? Of vind je van jezelf dat je een behoorlijk unieke speelstijl hebt?


Ik denk dat LoL PRO op dit moment de beste AD Carry van Europe is. Er is niet iets specifieks dat ik moet leren, misschien mijn champion pool iets verder uitbreiden en een goede synergy krijgen met mijn huidige team, Eloblade. Ik denk niet dat er echt een unieke speelstijl bestaat, alleen passieve of agressieve laners, ik denk dat ik over het algemeen redelijk passief ben, ik ga alleen in op fouten van de tegenstanders.

 

-Wat zie jij als het belangrijkste element voor een goed team in League of Legends? Communicatie, atmosfeer, metagame kennis of gewoon skill? Waarom?


Ik denk dat skill & kennis de twee voornaamste elementen zijn om succesvol te kunnen zijn in competitive League of Legends. Als de skill & kennis aanwezig is zal er automatisch een team synergy ontstaan en je zult elkaar het beste aanvoelen wanneer beiden spelers het spel beheersen.

 

Ik wil graag de lezers bedanken die de moeite hebben genomen om dit interview te lezen en hen graag doorverwijzen naar mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/MetalxLoL. Op deze pagina zal ik de voortgang en eventuele streams van toernooien posten voor de gene die het interessant vinden om mij te volgen.