1) Ten eerste proficiat met de recente overstap. Zag je dit aankomen, lag dit binnen je verwachtingen?


Veranderen van team was niet een doel van me, maar nu ik het zo in mijn schoot geworpen krijg is het natuurlijk wel leuk. Na mijn run op DreamHack Summer 2012 heb ik wel wat aanbiedingen gekregen, dus ik zag het wel een beetje aankomen maar naar Fnatic is natuurlijk wel een HEELEE mooie overstap.

 

2) Uiteraard komt dit vooral dankzij je resultaten op DreamHack Summer. Hoe voelde je daar, had je er vertrouwen in dat je de playoffs zou halen of was het meer "we zien maar hoe lang dit duurt"?


Het was meer een "we zien wel hoe lang het duurt", want mijn doel was om QXC te pakken en dat lukte niet. Toen dacht ik dus, dan versla ik ThorZaIN maar en dat ging wat beter. Ook nog bijna winnen tegen fraer in Ro16 was natuurlijk ook prachtig.

 

3) Je wist het tot drie games te rekken tegen die andere verrassing, fraer, had je graag nog tegen SaSe kunnen spelen ook? Had je dat nog in je denk je?


Ik had graag nog tegen SaSe willen spelen, want zijn PvP zag er vrij slecht uit, in ieder geval een stuk minder dan die van fraer.

 

4) Hoe kwam het contact met Fnatic tot stand en wat voor verwachtingen / eisen stellen zij aan de dag?


De manager van Fnatic benaderde mij 3 dagen na DreamHack. Ze willen dat ik kan groeien als speler onder de meest gunstige omstandigheden en het liefst dat ik daar ook goede resultaten bij neerzet. Het eerste is echter voor hun een prioriteit, zodat ik mijn volledige capaciteiten benut.

 

5) En heb je voor jezelf ook al een soort tijdspad uitgemaakt? Denk je dat je het talent hebt om het tot in die Pro squad te schoppen en wat zoek je vooral van je nieuwe teamgenoten te leren?


Ik denk wel dat ik in de prosquad kan komen en ik hoop veel te leren van mijn nieuwe teamgenoten. Zo heb ik al veel geleerd, vooral van NightEnD en ToD. ToD nog voordat ik in fnatic zat en NightEnD heeft mij vorige maand replays gegeven en we hebben wat samen gespeeld.

 

6) Je hebt een paar weken kunnen trainen met de Fnatic jongens en mocht dan naar Assembly Summer om daar je best te doen. Je ging nogal snel uit het toernooi. Leg eens uit wat er daar gebeurd is?


Ik weet niet precies hoe het kwam, maar ik speelde als een nat theezakje. Waarschijnlijk was het een combinatie van zenuwen en foute instellingen. Het was net na de laatste patch en het voelde helemaal niet goed. Misschien had ik iets meer aandacht moeten steken in het goed zetten van mijn instellingen, desalniettemin vond ik het een supervet toernooi en zeker voor herhaling vatbaar!

 

7) Heb je schrik dat je DreamHack Summer run eerder toeval was, of ben je ook vol vertrouwen dat je plaats bij de beste van Europa een kwestie van tijd en niet van kans is?


Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat ik ter zijner tijd bij de beste van Europe kom. Ik speel nu full-time, dus ik heb veel meer tijd om dingen goed uit te zoeken en mijn eigen builds te maken. Om een antwoord te geven op je vraag: Een kwestie van tijd!

 

Harstem nog mee onderweg met Pack4DreamHack op het Summer 2012 toernooi (c) P4DH

 

8) Hoe train je tegenwoordig? Steek je meer tijd in je spel nu je bij Fnatic bent, analyseer je meer of speel je gewoon meer practise games?


Als ik wakker word rond een uur of 9 speel ik vaak 3/4 ladder games als warming-up. Tegelijkertijd message ik 5-6 people of ze over X tijd willen spelen. Ik speel dan tot half 1, eet wat en ga dan weer door tot een uur of 6. Dan is het tijd voor avondeten en dan speel ik tot half 11, kijk ik wat TV en ga ik naar bed. Hier tussendoor ga ik nog naar buiten om te voetballen met vrienden en fitness ik nog.

 

9) En met wie speel je dan vooral zo? Wie zijn je vaste  sparring partners?


Miniraser, NightEnD, SortOf, Naama, Grubby, Strelok, decemvre en Nerchio. Ook zit ik in een channel op battle.net "practice group", hierin zitten een hoop mid-high grandmasters spelers met wie ik veel oefen.

 

10) Wat is het volgende evenement waar we je kunnen verwachten buiten de Benelux? Zou je graag voor een IEM Global Challenge kwalificeren?


Ik zou naar GamesCom gaan, maar de bracket zat vol omdat ik te laat was. Ik zal te zien zijn op Insomnia46 en daarna op de DreamHacks.

 

11) Hoe zie jij de BeNe scene, je bent er tussen opgegroeid maar vind je dat we ook een regio hebben waar best wel wat talent zit, of valt dat enorm tegen in vergelijking met de buurlanden (Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld)?


We hebben belachelijk veel talent in Nederland, op het moment zijn er 5 full-time StarCraft 2 spelers in Nederland: PoYo, Grubby, Darkomicron, Ret en ik. Laatst speelde ik een kwalificatie en werd ik er opeens uitgeknikkerd door Leon een opkomende terran waarvan ik nog niet had gehoord. Die gast bleek super goed te zijn. Ik weet niet hoeveel meer verborgen talent er nog zit in Nederland, maar dat er veel goede spelers zijn dat is duidelijk!

 

12) Nogmaals proficiat met je kans bij de grote jongens en als je nog iets zou willen zeggen aan al je Nederlandse en Belgische fans, doe maar gerust:


Bedankt aan RaidCall, MSI, Steelseries en Eizo voor hun steun. Bedankt voor alle support van de Benelux community, heb echt hartverwarmende dingen gekregen op Facebook, Twitter en Battle.net en natuurlijk EITJEPREITJE <3