1) Hey Chris, echt voorstellen hoef je je niet meer op Gamelux. Vertel ons liever in het kort hoe dit weekend voor jou verliep?

 

Niet echt gemakkelijk helaas. Ten eerste heb ik heen en terug een reis moeten maken van meer dan 40 uur per trein en auto, en ten tweede heb ik nog nooit een event meegemaakt met zoveel delays, zoveel problemen met de PC's en problemen met het netwerk.

 

2) Kan je voor de mensen die de stream op donderdag nog niet volgden even uitleggen wat er precies gebeurde in die eerste groepsmatch tegen x6tence? Wat ging er toen door je hoofd?

 

Na een close 8-7 overwinning in de eerste helft op nuke CT, en nog closere T pistol win (CT haalde defuse niet omdat hij kit oppakte nadat hij begon met deffen *lacht*), ging in de 2de ronde in een 3on1 voordeelsituatie(3 ak vs 1 dgl) voor ons de server down. Het zou dan eerlijk zijn ons een money voordeel te geven na restart en 1 of 2 rondes voordeel. Admins besloten echter te herstarten, vervolgens verloren wij de pistol en konden we onze koppen er niet meer toe zetten om te winnen.

 

3) Hoe goed voelde die rematch tegen x6tence? Wilden jullie iets speciaals bewijzen of wist je gewoon dat jullie als team die Spanjaarden zeker konden verslaan?

 

Het voelde heel goed om die match te winnen. Vooral omdat in de eerste Pistolround WEDEROM de server down ging. Op dat moment boeide dat niet zoveel, want er was nog niemand doodgeschoten dus we restarten gewoon. Echter kwamen we na de match erachter dat sukitRon 3 man van x6tence had genade tot 25hp, wat wel aangeeft dat x6tence of een vriendje van hun op wat minder sportieve manieren probeert te winnen, maar de overwinning smaakte er wel iets beter door *knipoog*. Andere reden is dat x6tence de grootste concurrent van Karont3 is in Spanje, voor onze organisatie was de overwinning dus ook belangrijk.

 

chrisJ op de eerste dag op GameGune 2012 (c) HLTV.org

 

Persoonlijk was ik er al wel van overtuigd dat we beter waren dan x6tence, online vond ik ze niet heel goed spelen en nuke is nou niet echt bepaald een goede map van mij. Was daarom erg blij dat we deze keer train gingen spelen en dat pakte goed uit.

 

4) Wat vond je van dit 'nieuwe' groepsformaat? Dat je eigenlijk een bracket speelt in plaats van gewone groepen? Dankzij dit systeem kregen jullie wel een tweede kans tegen x6tence, uiteraard. Blij dus?

 

Vind het een veel beter groepsformaat, aangezien je nu niet meer eruit kan worden gegooid op 1 rondje meer of minder tegen een slecht team. Nadeel is wel dat onze eerste match tegen x6tence eigenlijk niet veel boeide; beide teams hebben realistisch gezien niet echt kans tegen Na'Vi(al deed x6tence een leuke poging) en lopen gemakkelijk over miticio heen. Daardoor is de eerste match x6 vs k3 van tevoren al totaal irrelevant. Ik snapte ook niet waarom x6tence superblij was met de eerste overwinning op ons *lacht*.

 

5) Wat voor een gevoel gaf het om de toppers van Fnatic achter je te zien staan, terwijl je je groep aan het afwerken was? Of ben je dit gewend van eerdere toernooien?

 

Wie er achter me zit heeft voor mij eigenlijk nooit uitgemaakt, op eerdere toernooien was ik wel altijd nerveus voor matches tegen "grote" namen maar dat heb ik eigenlijk totaal niet meer. Ik sluit gewoon snel mijn gear aan en ga inspelen *glimlacht*.
 

6) Wat waren jullie doelstellingen voor het begin van dit toernooi? Hoe voelde het dan om tegen zNation zonder heel veel weerwerk meteen te verliezen?

 

Onze doelstelling was eigenlijk heel simpel: Groepfase doorkomen. We waren dus eigenlijk al tevreden na de eerste dag.

 

Echter was het tegen zNation nogal zuur, toen we bij de PC's aan waren gekomen kwam ik erachter dat ik mijn muismat was vergeten in het hotel... ben vervolgens als een gek naar het hotel gerend (was 15 a 20 min lopen van het hotel naar event toe) omdat er werd gezegd dat we met 15 min zouden beginnen. Omdat ik al enkele jaartjes niet meer echt aan hardlopen doe (nooit *haha*) kwam ik totaal bezweet en uitgeput weer bij het event aan. Maar toen was de pret nog maar net begonnen, er moesten PC's omgewisseld worden bij ons vanwege FPSdrops en het duurde dus nog 2uur voordat we begonnen, had ik ook wel wat rustiger aankunnen doen naar het hotel *lacht*.

 

Vervolgens speelde ik de slechtste map van m'n leven tegen zNation, heb werkelijk niks geraakt op inferno maar dat was natuurlijk niet het enige probleem... Fai z'n muis werkte niet goed waardoor zijn nades soms ineens los lieten, en hij ook automatisch schoot na een nade te gooien, wat voor het achterhoofd van enkele teammates niet echt goed afliep. SukitRon zijn PC moest na de eerste map wederom gewisseld, en fai zn USBpoorten moesten geflasht oid om de muis te fixen, wat weer zorgde voor iets van 3 uur delay voordat we met de 2de map begonnen. Al met al niet de ideale situatie om een match te winnen.

 

7) k23 bevatte enkele heel legendarische namen. Had je ze nog zo sterk verwacht na zo'n lange inactiviteit?

 

Ik weet niet of je kan zeggen dat ze nog "zo sterk" waren, aangezien hun grootste overwinning op dit event tegen ENTiTY was. Dat zijn natuurlijk ook geen noobs, maar is toch even wat anders dan Na'Vi over de knie leggen, wat ze in 2010 wel eens gedaan hebben. Desalniettemin was het een erg spannende match om te spelen, en waren we natuurlijk hartstikke blij dat we na een grote comeback nog konden winnen.

 

8) Je verloor weliswaar van KerchNET, maar met een TOP 8 kan je toch best tevreden zijn, neem ik aan. Hoe schatte je je persoonlijke resultaat in? Hoeveel zou je jezelf geven op een schaal van 10?

 

Wel tevreden inderdaad, vooral omdat dit het eerste internationale event was voor sukitRon, tabseN en LEGIJA. Aan de andere kant ook wel wat teleurgesteld, zNation hadden we zeker van kunnen winnen, en KerchNET had ook wel minstens één mapje mogen worden als je T-side train met 11-4 wint. Maar helaas zat er deze keer niet meer in. Over mijn eigen spel was ik niet echt tevreden, heel slecht gespeeld tegen zNation en tegen KerchNET had ik ook veel beter kunnen zijn. Hooguit een 6,9 omdat ik tegen x6tence leuk schoot.

 

9) Wat is de reden dat we je de laatste jaren zo vaak in Duitse teams zien spelen? Is het puur voor de competitie die de EPS biedt of vind je de Duitse community gewoon leuker?

 

Puur voor de competitie inderdaad. Zijn best wat NL'ers waar ik leuk mee zou kunnen spelen maar de ambitie is er simpelweg niet meer.

 

10) Als een bende van je oude teamgenoten uit Nederland en België morgen zou zeggen dat ze terug vol actief gaan, zou je mee stappen in zo'n onderneming of heb je genoeg van de BeNe scene?

 

Dat heb ik al te vaak gehoord om nog serieus te nemen *lacht*.

 

11) Geen ESWC, geen WCG, geen IEM. SK stopt ermee en fRod ook. CS 1.6 lijkt op zijn laatste benen te hinken, of wat vind jij ervan? Hoeveel uren per week speel jij nog, vind je het nog leuk?

 

CS 1.6 lijkt wel op zijn laatste krachten te zijn ja. Echter komen er nog wel wat internationale toernooien. Zo is DreamHack Bucharest aangekondigd waar we heen hopen te gaan, maar ook een toernooi in Porto met een prijzenpot die gelijkwaardig is aan die van GameGune heeft al invites verstuurd(zal binnenkort wel aangekondigd worden).

 

Ik probeer naar elk event te gaan wat er nog is, en daarna zie ik wel. Normaal heb ik altijd wel rond de 40 a 50 uur per 2 week op steam. Voor een event als GameGune is het wel 100+ per 2 week. Maar het is niet dat al die individuele uren nou zoveel helpt, het gaat vooral om fit zijn op het event en natuurlijk uren steken in je team, wat nog niet genoeg gelukt was deze keer. Heb nog steeds veel lol in het spel dus ik blijf waarschijnlijk spelen tot het laatste (grote internationale) event *glimlacht*.

 

de Fnatic & paiN sterren zaten chrisJ toe te kijken in de groepen (c) HLTV.org

 

 

12) De voorspelbare vraag: Wat is jouw mening over Counter-Strike: Global Offensive en zal je het ook gaan spelen van zodra het in de rekken ligt?

 

Vond het eigenlijk zo slecht nog niet. De rifles en pistols zijn best te gebruiken, en de movement vind ik ook fijner dan die van CS:S. Sommige maps zijn wel echt verkracht, wat ze met de_train hebben gedaan is serieus om te janken en is eigenlijk een schande. Als CS1.6 geen toernooien meer heeft en CS:GO krijgt wel grote toernooien, dan gaan we zeker een poging wagen om over te stappen. Het leukste van CS is voor mij winnen als team en dat moet in CS:GO ook wel lukken denk ik.