Wat niet kwam te gebeuren in het EK 2012 een paar weken terug, werd nu wel waarheid. De Nederlandse ploeg kwam met een voordeel in deze Alienware Gaming Masters 2012 finale terecht, want ze waren de sterkste in het online gedeelte. Zo werd TrackMania 2, FIFA 12 en League of Legends online gewonnen. Enkel Counter-Strike: Global Offensive was een maatje teveel voor de vooral on-FPS georiënteerde spelers.

 

De Duitsers daarentegen hadden het veel lastiger in het online gedeelte, konden nooit echt successen boeken, maar kwamen door hun consistente resultaten toch steevast op een tweede plek terecht. Gisteren werd dan in de Gamebox een buitenaards podium geïnstalleerd en werden beide teams uitgenodigd om voor een laatste keer te bewijzen wie het sterkst zou zijn en wie met de €5 000 (+ €6 000 aan Alienware hardware) naar huis zou gaan.

 

Om te zien welk land nu de beste gamers produceert, besloot de organisatie om de vier weken online competitie in een hele dag te proppen. Dus de vier verschillende genres en games kwamen terug aan bod. Eerst TrackMania 2, dan Counter-Strike: Global Offensive, een uur later FIFA 12 en dan om de dag af te sluiten een Best-of-Three League of Legends.

 

 

TrackMania 2


Na een uur vertraging werden alle blue screen problemen opgelost en was het de bedoeling dat de oranje ploeg hier zeker punten moest scoren. Vooral Robert Tamarillo Crone, als professionele TrackMania expert, zou hier met niets anders dan eerste plek tevreden kunnen zijn.

 

Gelukkig slaagde Crone daar ook meteen in. Vanaf het eerste begin reed hij de beste tijd en kon hij alle Duitsers achter zich laten. Jammer genoeg voor zijn team, reden effectief vier van de vijf Duitsers vlak achter hem. Dit gooide een kleine schaduw over de snelle tijd van Crone, want ook al liep hij weg met het beste individuele resultaat, toch zouden de Duitsers veel meer punten scoren in totaal en dus de eerste ronde voor zich nemen.

 

De eerste plaats voor Nederland, tezamen met een 6e tot 8e en dan nog de 10e plek leverde hen 23 punten op. Dit terwijl Duitsland door haar wederom grote consistentie de 2e tot en met 5e plek voor zich nam en in totaal op 32 punten eindigde. Een laatste poging van Crone om de duur van de TrackMania ronde te rekken en zo zijn teamgenoten meer tijd geven om die mogelijke vijfde plek nog te halen, mislukte. Hij moest zich uiteindelijk nog reppen of de Duitsers hadden nog extra punten gewonnen toen Dennis Sumera Winkel bijna ingehaald werd door de traagste Duitser.

 

Counter-Strike: Global Offensive


Dit spel was de Achilleshiel van de Nederlandse ploeg en dat wisten ze ook. Op voorhand werden er weinig tot helemaal geen verwachtingen gemaakt over wat ze hier tegen de Duitsers konden brengen. Neen, er werd vanaf het begin met een harde nederlaag gerekend tegen de twee FPS spelers van de Duitse ploeg: Marcel k1llsen Paul en Michael Trigger Sowa.

 

Enkele last-minute tactische aanwijzingen van 's Nederlands beste vrouwelijke Counter-Strike speelster, Melania Gina Mylioti, ten spijt, werd de wedstrijd snel beslecht op de_dust2 en de_train. Er valt niet ongelooflijk veel te vertellen over beide maps, want vanaf het begin waren de Duitsers beter en konden ze elke pistol round winnen om dan meteen een groot puntenverschil op te bouwen.

 

Er stak geen bijzondere Nederlandse speler bovenuit, buiten dan Mark vnX Schalken die, gezien zijn geschiedenis binnen FIFA, daar toch wel mee verraste. De eerste map eindigde jammer genoeg voor de Nederlandse ploeg op een droge 1-16 en na een pauze van drie kwartier werd dan de_train gestart waar er weinig verschil in zat. Er werden uiteindelijk wel twee ronden gewonnen, maar een 2-16 verlies kan je niet begerenswaardig noemen. Dus met twee verloren games, was het aan Nederland om tijdens FIFA, het paradepaardje van de ploeg, een tekort van 24 punten op te halen.

 

FIFA 12


Met twee games waar Nederland op mogelijk puntenverlies had gegokt, moesten nu de punten teruggewonnen werden om dan alles op League of Legends te gooien. Als we naar het online gedeelte kijken, dan was dat ook een reële vaststelling.

 

Vooral Mark vnX Schalken, met zijn Team-Dignitas contract, zou hier toch de Nederlandse eer hoog moeten houden. Daar slaagde hij dan ook in door zijn wedstrijd te winnen, maar hij kon het niet alleen doen. Zo moest hij hopen dat ze op z'n minst drie van de vijf wedstrijden konden winnen, maar met de begeleiding van de twee FIFA Twins (SK-Gaming broers Schellhase) leken de Duitsers op een veel hoger niveau te spelen.

 

Zo kwam niet Nederland als winnaar boven, maar kon die Mannschaft maar liefst vier van de vijf wedstrijden winnen en haar voorsprong verder uitbreiden. De Duitsers stonden na drie van de vier games aan de leiding met 33 en konden de finale dus al niet meer verliezen.

 


de VOD van de hele finale tussen Nederland en Duitsland

 

League of Legends


Deze wedstrijd had normaal gezien het meeste mensen moeten aantrekken, maar omdat de Nederlandse ploeg al bij zekerheid verloren had en het sowieso een harde strijd ging geweest zijn, viel er niet heel veel meer te beleven.

 

De Duitsers hadden er, in tegenstelling tot de Hollandse jongens, wel nog zin in en gingen voluit in de aanval. Zo werd elke lane wel gewonnen en was vooral het duel in Top Lane en Mid Lane een gemakkelijke affaire voor de winnaars van de Alienware Gaming Masters 2012. De eerste map werd met een duidelijke 22-2 kills gewonnen en de tweede map was zelfs nog duidelijker. Ditmaal kon Nederland geen enkele kill halen en was het 21-0 in het voordeel voor Duitsland en konden ze na zo'n 25 minuten al met de overwinning lopen.

 

Ook al mag het geen succesavond geweest zijn voor de Nederlandse ploeg, ze mogen tevreden zijn met de tweede plek en de €2 000 cash die ze ontvingen voor hun moeite en online gedeelte. Jammer genoeg liepen ze de hoofdprijs dus mis, maar het valt niet te ontkennen dat de Duitsers van Marcel k1llsen Paul gewoon veel sterker waren.