Verassende Finale

Ik denk niet dat er iemand op voorhand had verwacht dat de grote finale van DreamHack Summer 2012 tussen [PR] Grzegorz mouzMaNa Komincz tegen [ZE] Dmytro mTwDIMAGA Filipchuk zou zijn. Beide spelers hadden een verrassende run, maar stonden verdiend in de finale na het uitschakelen van enkele grote namen. Komincz versloeg onder andere [ZE] Stephano en [PR] HerO, terwijl [ZE] Filipchuk de beter was van [PR] NaNiwa en [PR] fraer. 

 

PvZ All-ins

We hebben op DreamHack veel PvZ kunnen zien en de hele metagame schijnt uit Protoss all-ins te bestaan. Vooral de immortal all-in en enkele 7-gate varianten waren immens populair. [PR] MaNa in het bijzonder gebruikte de immortal all-in met veel success tegen [ZE] Stephano en [ZE] DIMAGA. Aan de andere kant leek het alsof Protoss erg veel moeite had in de lategame tegen Zerg.

 

De Terrans presteren niet

[TE] PuMa en [TE] ThorZaiN werden verrassend uigeschakeld in de derde groepsfase en toen [TE] Brat_OK en [TE] TaeJa er snel uitlagen in de RO16 schoten er geen Terrans meer over. Het is een trend van de laatste weken dat Terrans minder presteren, nu afwachten of zich dat verder doorzet en of Blizzard daar iets zal aan veranderen.

 

De Koreanen falen

Geen enkele Koreaanse speler bereikte de halve finale. Hoewel dit zeker niet de sterkste Koreaanse delegatie was op een groot Europees evenement, blijft dit toch erg verrassend. [PR] HerO, [TE] TaeJa, en [PR] JYP zijn spelers die al Code S heben gespeeld. Of dit een eenmalige toevalstreffer of de voorbode van meer Europese overwinningen zal de volgende maanden uit moeten wijzen.

 


de grootste verrassing op dit toernooi...de Oekraïnse fraer van ROX.KIS

 

Nederlanders

[ZE] Jos Ret de Kroon was absoluut niet blij na zijn Nederlaag tegen [PR] SaSe in de Ro16. Hij verspeelde toch een degelijke voorsprong in die laatste match en twitterde achteraf "I can't even begin to explain how disapointed I am with myself. I sincerly apologize to all who support me. It takes a RETard to lose that." Ondanks een degelijke prestatie denk ik dat de Kroon  hoger ambieerde dan de RO16 en dat de Nederlander van Team Liquid niet 100% tevreden mag zijn. [PR] Kevin Harstem de Koning was dan weer een van de grote verassingen van het toernooi. Een beetje geholpen door de loting wist hij zich met bravoure te plaatsen voor de RO16, waar hij erg nipt verloor van [PR] fraer. Als hij de replays bekijkt zal hij teleurgesteld zijn dat hij niet naar de RO8 ging, maar dit was een groot succes voor de speler van MouseControl en hopelijk het begin van een mooie carrière.

 

Verassingen

[PR] fraer was de grootste verassing van het toernooi voor velen, mijzelf incluis. [PR] White-Ra voorspelde al in een interview met ons dat [PR] fraer het goed zou doen, maar tot nu toe kende hij enkel online successen. Zijn dominante overwinning tegen [PR] SaSe was erg indrukwekkend. [PR] Protosser zette ook een mooi resultaat neer door zich te kwalificeren voor de RO16. De Finse speler van het kleine team Fightline verloeg onder andere [TE] ThorZaiN en [PR] MaNa in de poules, hoewel hij daar later wel tegen zou verliezen in de RO16.

 

Pack4Dreamhack

Veel dank aan Pack4Dreamhack voor weer een geslaagde editie.