Format

 

DreamHack past dit maal een ander format toe. Er is maar één toernooi en enkel de 128 eersten die zich inschrijven mogen meedoen. Hierdoor zijn er veel meer onbekenden in het toernooi. Er zullen drie groepsfases zijn, waarbij de eerste twee van elke groep zich kwalificeren. Vanaf de Ro16 is er een single-elimination bracket. Dit kadert allemaal binnen het nieuwe seizoen van DreamHack Open, waar het de bedoeling is zoveel mogelijk punten te verzamelen om het tot de Grand Finals op DreamHack Winter 2012 in november te schoppen.

 

Nederlanders

 

[ZE] LiquidRet: Jos de Kroon is de bekendste Nederlandse deelnemer op DreamHack Summer 2012 en wist op de vorige editie de halve finale te bereiken, waar hij verloor van teamgenoot en  latere winnaar LiquidHerO. De verwachtingen voor Ret liggen zoals altijd erg hoog en met minder dan een plaats in de laatste 16 zal hij niet tevreden mogen zijn na zijn teleurstellend resultaat tijdens het MLG Spring Championship. Ret zou zijn eerste groep moeiteloos moeten winnen.

 

[PR] mConHarstem: Kevin de Koning is een jonge Nederlandse Protoss die vorige week nog tweede werd op het NK-Gaming, na PoYo. Met qxc krijgt Harstem een bekende tegenstander, maar hij zou zich minstens als tweede moeten plaatsen in zijn groep gezien zijn andere tegenstanders zelfs onbekenden zijn voor google. Afhankelijk van de tegenstanders in de Ro64 zou zich plaatsen voor de Ro32 een mooi resultaat zijn.

 

Weiman en Mojagy: Deze twee spelers zijn nobele onbekenden voor deze auteur, maar gezien de sterkte van hun tegenstanders zie ik hun kansen somber in. Weiman zal het moeten opnemen tegen SjoW en DeathAngel, terwijl Mojagy onder andere Stephano in zijn groep heeft.

 

Favorieten


Koreanen 

[PR] HerO: De winnaar van de vorige editie is er weer bij en dit is de perfecte kans om zich te herpakken na een teleurstellende Ro32 in de GSL.


[TE] PuMa: De verliezende finalist van vorig jaar is er ok weer bij. PuMa heeft een goede MLG achter de rug en is op internationale toernooien altijd een geduchte tegenstander. Verwacht hem weer in de TOP 4.


[ZE] viOLet: De Koreaan van Team Empire is een van de best presterende spelers van het moment. Hij won vorige maand naast MLG Spring Arena 2 ook nog de MSI Battlegrounds en de MSI Pro Cup#10 in totaal voor een kleine €14 000. Daarnaast plaatste hij zich ook voor Code S. Hij werd wel laatste in zijn groep op het MLG Spring Championship dus is dit een kans om zijn vorm van vorige maand terug te vinden.


[TE] TaeJa: TaeJa werd met veel enthousiasme onthaald bij Team Liquid, maar wist tot nu toe nog geen grote resultaten neer te zetten sinds de overstap, op het handhaven van zijn status in Code S na. Dit is een ideale kans om de derde Team Liquid winnaar van DreamHack te worden.


[ZE] Moon: De Warcraft III superster en speler van Fnatic heeft zijn laatste grote resultaat neergezet exact een jaar geleden op DreamHack. Met relatief weinig Koreaanse tegenstanders weliswaar, dus is het afwachten hoe snel en efficiënt hij met zijn landgenoten zal kunnen afrekenen.


Overige: [TE] Dragon, [PR] JYP, [PR] Daisy

Nederlandse Zerg in Brazilië voor de Intel Extreme Masters

 

Niet-Koreanen

[ZE] Stephano: De grote Europese hoop en de meest consistente Europese speler op grote toernooien met Koreanen tot nu toe. Een plaats in de TOP 4 moet een doel zijn.


[PR] NaNiwa: De eerste van drie thuisspelers, hoewel hij nu al enkele maanden in Korea vertoeft. Met zijn indrukwekkende resultaten in Korea is hij een van de grote favorieten van het toernooi.


[TE] ThorZaIN: Een van de meest intrigerende spelers in Europa. Zijn overwinning op DreamHack Open Stockholm heeft van hem een held gemaakt in eigen land en doet het beste vermoeden voor deze editie.


[PR] SaSe: Na een sterke prestatie op het MLG Championship zal SaSe gebrand zijn om voor eigen publiek dat resultaat op te volgen met een sterke nieuwe prestatie.


Andere Niet-Koreaanse Favorieten: [PR] HuK, [PR] elfi, [PR] Socke