Hoe kwam je ertoe om naar FOM te gaan? Woon je net over de grens of moest je best lang reizen?

 

Ik was ook bij FoM 13.0 en besliste na afloop dat ik er nog wel een keer heen wilde, dit keer met vrienden in plaats van een serieus team. Ik moest best lang reizen (circa 5 uur).


Zie je het als een social event of werd je vooral overtuigd om te komen omwille van de LoL compo die zou gebeuren?


Beide elementen zijn voor mij belangrijk. Het is leuk om daar de mensen waar je online mee gamet te zien en mee om te gaan maar de compo winnen is ook belangrijk aangezien het me redelijk wat kost qua tijd en geld om er te komen.


Naar wie keek je het meeste uit? Wie wou je het liefst nog een keer (of voor eerste keer) ontmoeten?


Nou ik wilde vooral nog een FoM met Krepo doorbrengen maar helaas kon hij niet vanwege een toernooi. Ik zou nog wel een lan met skullomania willen spelen, heel aardige kerel *glimlacht*.


 


Eriks huidige team

 

Toen je hoorde dat LowLandLions ook zou komen, dacht je dat je met een mix wel zou kunnen winnen van een toch naar behoren presterend team?


We signden up voor de compo met de gedachte om LLL te verslaan en de eerste plek te pakken, dus ja.

 

Wat is je mening van LowLandLions? Jijzelf hebt slechts een korte tijd in de organisatie gezeten, maar enkele van je wW collega's langer. Vind je het een erezaak om als beste team van Nederland gezien te worden?


Ik vind het niet echt een erezaak, de Nederlandse scene maakt mij niet zoveel uit. Ik vind de Europese en de wereldtitel een stuk belangrijker. Ik vind dat LLL wel een goede reputatie heeft in Nederland maar met heel Europa meegerekend zijn ze niet heel sterk.

 

Hoe verliep de compo zelf dan,  wat waren je verwachtingen vooraf?


We verwachtten alleen weerstand te vinden van LLL, wat ook zo bleek. Toen we de finale ingingen wisten we niet zeker of we gingen winnen maar na een harde overwinning de eerste match wisten we dat we de tweede ook wel zouden winnen.

 

Vond je dat een schrijnend teken van de BeNeLux LoL scene, dat er maar weinig tegenstand te dulden viel? Of heb je ergens een paar Belgische of Nederlandse talentjes ontdekt?


Als je de BeNeLux scene vergelijkt met de Duitse scene valt het echt op dat er een heleboel Duitse teams zijn en er ook veel meer Duitse toernooien zijn etc. De BeNeLux scene lijkt nog erg onderontwikkeld en er zijn dus ook erg weinig teams en nog minder goede spelers. En tijdens FoM heb ik geen talentjes gevonden.

 

 


Erik met de rest van Wujustyle bij het ontvangen van hun LoL compo prijzen

 

Je bent zelf nog best jong en nieuw in dit hele eSports gebeuren, hoe en wanneer begon je precies gamen serieus te nemen?


Ik was altijd al een competitief ingesteld persoon en heb vroeger games al erg serieus genomen, maar League of Legends is de eerste game waarmee ik echt met een team en organisatie ben gaan spelen.

 

Western Wolves doet het heel goed in de laatste weken, hoe hoog schat je het team zelf in?


Het team heeft veel potentie maar we moeten zeker nog veel oefenen als we bij de top van de wereld willen horen.  Zo ontbreekt het team aan consistente training, vaak vallen er mensen uit of moeten ze werken en meestal komen we niet aan genoeg practice.

 

Wie is je favoriete champion en waarom precies hem of haar?


Fizz door zijn grote hoeveelheid mobility en burst.


De laatste woorden zijn aan jou, mocht je iemand of iets willen bedanken


Ik wil Western Wolves bedanken voor het sponsoren van ons team en ik wil mijn team en de crew @ FoM 14.0 bedanken voor een leuke lan.