Je bent al bijna overal op de wereld geweest dankzij eSports, was dit ook voor jou een eerste keer in Zuid-Amerika? Hoe viel het er mee, was er een echte eSports sfeer of waren de Brazilianen er nog niet echt klaar voor, zo'n IEM event?


Ja dit was inderdaad de eerste keer in Zuid-Amerika, moet zeggen dat de temperatuur van 25-30°C een prettige verandering was van de winter en aan het begin van het event waren er niet zo heel veel enthoustiaste fans maar zoals iedereen die gekeken heeft, gezien heeft, gingen de Brazilianen op de finale dag helemaal los. Wat dat betreft was het voor de spelers betreft een super leuk event.

 

Je startte meteen sterk, 3 wins in de groep en maar 1 map weggeven. Hoe voelde je je op donderdag? En wat vond je van sLivko / Snute, twee talentjes?


Ik was me niet zo zeker wat te verwachten, ik wist dat mn ZvZ in principe goed genoeg was om van hen te winnen, maar voor de games is er altijd wat onzekerheid. Ik denk dat [ZE] sLivko binnekort veel gaat winnen, hij speelt nu al heel goed en heeft al veel topspelers verslagen. Ik denk dat [ZE] Snute nog een wat langere weg te gaan heeft, maar beide zijn goede spelers. Ik had wel verwacht dat ik eerste in de groep zou worden maar het is altijd een opluchting als het ook daadwerkelijk gaat zoals je verwacht.

 

De beste Braziliaanse spelers waren er ook, geen van de drie konden echter een match winnen. Jij was er nu een viertal dagen bij, was hun niveau nu zoveel lager als de wereldtop of is er daar ook potentieel om ooit een winnaar voort te brengen?


Ik was eerlijk gezegd niet echt onder de indruk van de Braziliaanse spelers. Er zijn wel een paar andere top spelers in Zuid-Amerika zoals [ZE] d.KiLLeR en [TE] IMFenix, maar ik verwacht niet dat er binnenkort een Braziliaan opstaat die het heel goed gaat doen. Het zijn redelijke spelers maar ver verwijderd van de top in het internationale StarCraft II circuit.

 

Iedereen dacht dat je kwartfinale tegen DarKFoRcE een makkie zou worden en na de eerste twee games leek dat snel te worden bevestigd. Wat gebeurde er toen
echter, werd je een beetje overmoedig na 2-0 voor te staan of had de Duitser eindelijk je builds door? Blij dat je die laatste game nog kon winnen? Of bleef je er vertrouwen in hebben, zelfs na de 2-2?


Hmm op Shattered snapte ik niet zo goed waarom ik verloor, had gewoon 3-0 moeten zijn, op Taldarim verloor ik van een all-in. Had de dag van te voren niet veel geslapen maar gelukkig kon ik de laatste game ondanks een verschikkelijke start nog winnen met de nydus *lacht*, Ik bleef eigenlijk altijd wel vertrouwen hebben in een goede afloop zover dat mogelijk is in ZvZ, wat altijd beide kanten op kan gaan *glimlacht*.

 

Wat liep er mis tegen viOLet? Achteraf lazen we in een commentaar dat je steeds de perfecte builds had, maar dat het ergens halverwege de games steeds fout ging, wat blokkeerde je? Lag het misschien ook aan het feit dat je een paar dagen voordien nog in de MLG Qualifier elkaar ontmoet had?


Ik had het idee dat ik tegen [ZE] viOLet de eerste games echt goed speelde, in game 1 verloor ik op een hele domme manier, nadat ik een enorme voorsprong op gebouwd had, ik onderschatte echter hoeveel roaches hij zou hebben, alhoewel ik wist dat hij all-in was. Die game had ik nooit mogen verliezen. In game 3 scoutte ik zijn muta build, en ging ik voor een roach ling bust wat geen goede keuze was, daarna stond ik er echter nog steeds goed voor maar ik onderschatte weer zijn positie in de game en dacht de game te kunnen beslissen met een aanval die helemaal fout afliep.

 

Zeer slechte unit positioning en ik had ook geen roach speed...zeer teleurstellend. Game 4 deed ik een 10 pool omdat ik door de games ervoor, die ik had moeten winnen, gedemotiveerd was - slechte mindset. Maar viOLet is ook een hele sterke speler, en hij speelde telkens goed vanuit een achterliggende positie dus ook respect voor hem.

 


toch wel een paar mensen die naar Ret-viOLet keken (c) Carmac

 

Wat zit er nu aan te komen? Volgende week eerst naar MLG Winter Arena. Hoe schat je jouw kansen in met zo'n Double Elim bracket?


Er gaan echt heel veel goede spelers zijn op MLG Arena, en ik denk dat ik zeker niet een van de favorieten ben zoals in Brazilië, maar alles is mogelijk. Ik hoop op z'n minst me te kunnen kwalificeren voor pool play in MLG Columbus, een maand later. Tussendoor is er nog IEM World in Hannover, dus het wordt een drukke maand *glimlacht*.

 

Hoe ga je je voorbereiden op de IEM World Championships in Hannover? Een maand lang er volledig voor gaan of heb je een speciaal trainingsroutine? Care to share?


Verschilt voor mij heel erg van periode tot periode. Op dit moment ben ik vrij gemotiveerd, maar ik ben momenteel in de USA en het is zo moeilijk om goede opponents te vinden hier, zodat m'n training op dit moment niet ideaal is. Maar ik ben zeker van plan om zoveel mogelijk te oefenen deze maand tot aan MLG Columbus, en IPL Vegas 2 weken later. Het is echt zo'n periode waar je grote stappen kunt maken in je carrière, dus ik zal er alles aan moeten doen. Als alles goed gaat speel ik zo'n 6-8 uur per dag met de beste spelers die ik kan vinden op de US server, en als dat niet lukt dan EU server.

 

Ben jij iemand die op z'n best speelt als er een hele maand lang grote en belangrijke toernooien voor de deur staan, of heb je liefst enkele weken tussen elk groot toernooi om alles opnieuw te kunnen analyseren, je tegenstander te scouten, etc?


Ik speel het liefst zoveel mogelijk toernooien, ik heb altijd het idee dat ik op toernooien dingen leer die ik in practice nooit echt tegenkom, omdat opponents veel sterker zijn. Te lang thuis zitten is niks voor mij *glimlacht*.

 

Super! Ten slotte zou ik je nog willen bedanken voor je antwoorden en je kan ervan uitgaan dat de NL community & Gamelux, volledig achter je zullen staan de komende weken met al je toernooien! Laatste groeten zijn aan jou.


Dank, hoop dat er binnenkort een toernooi is in Nederland, zodat ik alle Nederlandse fans kan ontmoeten, ik mis Nederland! Cheers.